Sayfamızı Beğenin  

   
   
   

3.Sınıf Türkçe Dersi Test Soruları ve Cevapları

Kullanıcı Değerlemesi:  / 39
Kötüİyi 
Detaylar

3.Sınıf Türkçe Dersi Test Soruları ve Cevapları

TÜRKÇE SORULARI

          1-)Aşağıdaki sözcüklerin hangisi çoğul addır?

            a)Okulun   b)Ağaçların   c)Kümesimizde   d)Masamızın

 

            2-)'Çağla,yaz tatilinde Amasra'ya gitmeyi düşünüyor.'tümcesinde hangileri özel addır?

            a)Amasra,yaz   b)Çağla,yaz tatili   c)Çağla,gitmeyi   d)Çağla,Amasra

           

            3-)'Beyaz bir araba,dar sokaktan geçerek bahçeli bir evin önünde durdu.'tümcesinde kaç tane sıfat vardır?

            a)3       b)5       c)4       d)6

           

            4-)Aşağıdaki tümcelerin(cümlelerin)hangisinde eylem hareket anlamlıdır?

            a)Babam uzun süre uyudu.

            b)Öğrenciler dışarı çıktılar.

            c)Ahmet resim yapıyor.

            d)Osman ders çalışıyor.

 

            5-)'Avcı.................bir............kurda yaklaştı.' cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi sözcükler yazılmalıdır?

            a)tatlı-cesaretle                   b)avcı-cesaretle

            c)güzel-cesaretle                  d)büyük-cesaretle

 

            6-)'mevsimi-çabucak-yaz-geçti' sözcükleriyle kurallı bir tümce kurarsak,üçüncü sözcük hangisi olur?

            a)mevsim        b)geçti c)çabucak       d)yaz

 

            7-)Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte  önce gelir?

            a)gözde           b)gözcü           c)gözlük          d)gözler

 

            8-)Mektupta hitaptan sonra hangi noktalama işareti kullanılır?

            a) (.)     b) (,)     c) (?)    d) (!)

 

            9-)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde '-mi' soru ekinin yazımı yanlıştır?

            a)Sen de mi tiyatroya gideceksin?

            b)Turgut çayını içtimi?

            c)Yemekten önce ellerini yıkıyor musun?

            d)Bu sorunun cevabını biliyor musunuz?

 

            10-)Aşağıdaki kelimelerin kaç tanesinde yazım yanlışı vardır?

            'bisiklet-türkiye-kibrit-Avrupa-gıram'

            a)1      b)2      c)3      d)4

 

            CEVAP ANAHTARI:

            1.B  2.D  3.C   4.B  5.D  6.C  7.B  8.B  9.B   10.B 

dersimiz.com


Add comment


Security code
Refresh

   
   
Custom Search
   

Tüm hakları saklıdır. Site Adı Açıkca  belirtilerek , ve yazıya link verilerek  alıntı yapılabilir. Yazının izinsiz yada link verilmeksizin kopyalanması durumunda hukuki işlem yapılacaktır. Detaylı Bilgi için Kullanım ve Gizlilik Sözleşmesine Bakınız.Telif Hakkı olan mataryel bildirliği an yayından kaldırılacaktır.

                                     Copyright © 2012 calisma-kitabi.com

 

 

© calisma-kitabi.com