Sayfamızı Beğenin  

   
   
   

3.Sınıf Matematik Dersi Test Soruları ve Cevapları

Kullanıcı Değerlemesi:  / 21
Kötüİyi 
Detaylar

3.Sınıf Matematik Dersi Test Soruları ve Cevapları

MATEMATİK SORULARI

             1-)40 sayısının 3/4 ünün 3 fazlası hangi sayıdır?

                a)34       b)33       c)32       d)30

 

                2-)’7007’ sayısındaki rakamlar kümesinin elaman sayısı kaçtır?

                a)4         b)3         c)2          d)7

 

                3-) 7534 sayısının rakamlarının basamak değerleri toplamı ile sayı değerleri toplamının farkı kaçtır?

                a)7512                 b)7515                 c)7519                 d)7516

 

                4-) 5 yüzlük,3 onluk,6 binlik,1 birlikten oluşan sayı kaçtır?

                a)6531                 b)3651                 c)6513                 d)3156

 

                5-)Dört basamaklı en küçük sayı ile üç basamaklı en büyük sayının farkı kaçtır?

                a)899               b)900                        c)1          d)99

 

                6-)Aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır?

                a)Bir bütünün yarısı 1/2 kesri ile gösterilir.

                b)Bir bütünün çeyreği 1/4  kesri ile gösterilir.

                c)4/4  kesri bir bütünü gösterir.

                d)3/4 kesri ‘üçte dört’ diye okunur.

 

                7-)Bir çiftçi ürettiği 300 çuval pirincin 1/10’ini dün pazara götürüp sattı.Şimdi çiftçinin elinde kaç çuval pirinç kalmıştır?

                a)230    b)270    c)170    d)130

 

                8-)    * 2

                      - 4 ?

                     ---------

                        3 5

                Yukarıdaki işlemde, * ve ? yerine gelecek rakamların sayı değerleri toplamı kaçtır?

                a)12       b)13       c)14       d)15

 

                9-)Kare şeklindeki bir bahçenin çevresi 436m dir.Bu bahçenin 3 kenarına tel çektik.Kaç metre tel harcanmıştır?

                a)109    b)218    c)327    d)227

 

                10-)14 tavuk,13 kedi ve 9 köpeğin ayakları toplamı kaçtır?

                a)106  b)116  c)96     d)126

           

 

            CEVAP ANAHTARI:

            1.B  2.C   3.B   4.A    5.C   6.D   7.B   8.D   9.C   10.B

 


Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

   
   
Custom Search
   

Benzer İçerikler

   

Tüm hakları saklıdır. Site Adı Açıkca  belirtilerek , ve yazıya link verilerek  alıntı yapılabilir. Yazının izinsiz yada link verilmeksizin kopyalanması durumunda hukuki işlem yapılacaktır. Detaylı Bilgi için Kullanım ve Gizlilik Sözleşmesine Bakınız.Telif Hakkı olan mataryel bildirliği an yayından kaldırılacaktır.

                                     Copyright © 2012 calisma-kitabi.com

 

 

© calisma-kitabi.com