Sayfamızı Beğenin  

   
   
   

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı çalışma cevapları

Kullanıcı Değerlemesi:  / 33
Kötüİyi 
Detaylar

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı çalışma cevapları

1.Evler arasındaki dar ve kısa yollara ne ad verilir?

a-mahalle b-sokak c-semt d-cadde

cevap:b

 

2.Sağ kolumuzu doğuya uzattığımızda ön tarafımız hangi yön olur?

 a-kuzey b-güney c-batı d-kuzeybatı

 cevap:a

3.Aşağıdaki yöntemlerden hangisinden faydalanırsak yönümüzü bulamayız?

 a-Güneş’in doğup battığı yerlerden

 b-Kutup Yıldızı’ndan

 c-Pusuladan

 d-Ay’dan

cevap:d

4. Bir yerin veya bir yapının kuş bakışı görünüşünün, belli oranda küçültülerek çizilmesine ne ad verilir?

 a-çizim b-ölçek c-plan d-kroki

cevap:c

5.Memurlara hangi kurum sosyal güvenlik yardımı sağlar?

a-Bağ-Kur b-Yeşil Kart c-Emekli Sandığı d-Sosyal Sigortalar Kurumu

cevap:c

 

6.Yön bulmada yararlanılması gereken en doğru yöntem hangisidir? 

a-Kutup Yıldızı b-pusula c-Güneş’in doğduğu yer d-Güneş’in battığı yer

cevap:b

 7.Depremlerin şiddetini ölçen alet hangisidir?

 a-termometre b-sismograf c-teleskop d-barometre

cevap: b

8.Sokakların birleştiği ana yollara ne denir?

a-bulvar b-semt c-cadde d-mahalle

cevap:c

 

9.Aşağıdakilerden hangisi toplum hayatını düzenleyen yazısız kurallardandır?

 a-düğüne gitmek

 b-hırsızlık yapmamak

c-seçimlerde oy vermek

 d-okula gitmek

cevap:a

10.Pusulanın koyu renkli ucu her zaman hangi yönü gösterir?

 a-kuzeyi b-güneyi c-doğuyu d-batıyı,

cevap:a

 11.Mahalleyi kim yönetir?

 a-belediye başkanı b-kaymakam c-muhtar d-vali

cevap:c

12.Gerçekte 5 km olan bir yol 1/50000 ölçekli bir haritada kaç cm olmalıdır?

a- 25 cm b- 10 cm c- 15 cm d- 1 cm

cevap:b

 

Bizim kullandığımız takvim çeşidi han-gisidir?

 a) Milat takvim b) Hicret takvimi c) güneş takvimi d) Rumi takvim

cevap:a

 Ülkemizin batısında yer alan bölgenin adı nedir?

 a.Marmara Bölgesi

b.Ege Bölgesi

c.Karadeniz Bölgesi

d.İç Anadolu Bölgesi

cevap:b

15. Aşağıdaki illerden hangisi Marmara Bölgesi’nde yer almaz?

a.Kırklareli

b.İstanbul

c.Edirne

d.Konya

cevap:d

16. Çok sayıda haritanın bir kitap şeklinde ciltlenmiş şekline ne denir?

a.Atlas

b.Nokta

c.Ölçek

d.Düzlem

cevap:a

17.Köyden daha büyük ileçeden küçük  yerleşim birimlerine ne ad verilir?

a.Kent

b.Eyalet

c.İl

d.Kasaba

cevap:d

18.Marmara Bölgesi ülkemizin neresinde yer alır?

a.Kuzey

b.Güney

c.Kuzeybatı

d.Kuzeydoğu

cevap:c

19.Aşağıdaki hangi ülke ile Marmara Bölgesinin sınırı vardır?

a.Suriye

b.Bulgaristan

c.Ermenistan

d.Gürcistan

cevap:b

20.Aşağıdaki ülkelerden hangisi sınır komşumuz değildir?

a.Yunanistan

b.Bulgaristan

c.Irak

d.Avusturya

cevap:d

21.Ülkemizin güneyinde yer alan denizin adı nedir?

a.Marmara Denizi

b.Akdeniz

c.Karadeniz

d.Ege Denizi

cevap:b

22.Bir yerin dağlarını, ovalarını, nehirlerini ve göllerini gösteren haritalara ne ad verilir?

a.Siyasi harita

b.Büyük ölçekli harita

c.Fiziki harita

d.Orta ölçekli harita

cevap:c

4. Sınıf, Sosyal Bilgiler, Ders Kitabı, çalışma, cevapları

 

Comments   

 
+1 #1 drezcxew 2013-03-11 16:45
:lol: çok teşekkürler
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

   
   
Custom Search
   

Tüm hakları saklıdır. Site Adı Açıkca  belirtilerek , ve yazıya link verilerek  alıntı yapılabilir. Yazının izinsiz yada link verilmeksizin kopyalanması durumunda hukuki işlem yapılacaktır. Detaylı Bilgi için Kullanım ve Gizlilik Sözleşmesine Bakınız.Telif Hakkı olan mataryel bildirliği an yayından kaldırılacaktır.

                                     Copyright © 2012 calisma-kitabi.com

 

 

© calisma-kitabi.com