Sayfamızı Beğenin  

   
   
   

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Soru cevaplar

Kullanıcı Değerlemesi:  / 29
Kötüİyi 
Detaylar

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Soru cevaplar

Sosyal bilgiler

1- Aşağıdakilerden hangisi anne ve babanın evliliği ile kurulur?

A) akrabalık B) aile C) dayanışma D) kültür

2- Çocuk ilk hayat deneyimlerini nerede kazanır?

A) okulda B) mahallede C) ailede D) işte

3- Aşağıdakilerden hangisi yazılı toplumsal kurallardandır?

A) gelenek B) töre C) tüzük D) ahlak kuralları

4- Aile ile ilgili işlerden hangisi sorumludur?

A) baba B) anne C) çocuklar D) ailedeki herkes

5- Aşağıdakilerden hangisiyle yönümüzü en iyi şekilde buluruz?

A) güneş B) kutup yıldızı C) pusula D) karınca yuvası

6- Köy çeşmesi aşağıdakilerden hangisine aittir?

A) muhtar B) öğretmen C) bütün köylüye D) köyden birine

7- Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Yazılı kuralları çiğnemeliyiz.

B) Yazısız kuralları çiğnememeliyiz.

C) Elimizdeki çöpü herhangi bir yere atmalıyız.

D) Okul kurallarının hepsine uymamalıyız.

8- Aşağıdakilerden hangisi okulda amirdir?

A) müdür B) baba C) öğretmen D) veli

9- Aşağıdakilerden hangisi geniş caddelere denir?

A) bulvar B) cadde C) semt D) kavşak

10- Canlı ve cansız varlıkların bir arada bulunduğu ortama ne denir?

A) çevre B) mahalle C) ülke D) köy

 

Cevap anahtarı

1-B, 2-C, 3-C, 4-D, 5-C, 6-C, 7-B, 8-A, 9-A, 10-A

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

   
   
Custom Search
   

Tüm hakları saklıdır. Site Adı Açıkca  belirtilerek , ve yazıya link verilerek  alıntı yapılabilir. Yazının izinsiz yada link verilmeksizin kopyalanması durumunda hukuki işlem yapılacaktır. Detaylı Bilgi için Kullanım ve Gizlilik Sözleşmesine Bakınız.Telif Hakkı olan mataryel bildirliği an yayından kaldırılacaktır.

                                     Copyright © 2012 calisma-kitabi.com

 

 

© calisma-kitabi.com