Sayfamızı Beğenin  

   
   
   

5.Sınıf Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı Cevapları

Kullanıcı Değerlemesi:  / 23
Kötüİyi 
Detaylar

 

5.Sınıf Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı Cevapları

1- Aşağıdaki özelliklerden hangisi virüslere ait değildir?

a) Virüsler ,sadece canlı vücudunda parazit olarak yaşar

b) Cansız ortamda kristalleşirler

c) Kendi besinlerini kendileri yapabilirler

d) Virüsler, baş ve kuyruk olmak üzere iki bölümden meydana gelmiştir

2) Vücutta oluşan yabancı maddeler nasıl dışarı atılır?

a)Ter ve idrar yoluyla b)Aşı olarak c) Dinlenerek  d)Spor yaparak

3) Aşağıdaki hastalıklardan hangilerinin nedeni virüslerdir?

I-Suçiçeği

II- Kabakulak

III-Kızamık

a) I-II-IIIb) II-IIIc)I-IIId)I-II

4-Ses en fazla hangi ortamda yayılır?

a)Boşlukta  b) Katılarda  c) sıvılarda  d)gazlarda    

5-Saz  telinin  çıkardığı    sesin     yüksekliği  aşağıdakilerden   hangisine   bağlı  değildir?

a)frekansına    b)inceliğine    c)cinsine d)genliğine  

6) Bir    telin    çıkardığı  sesin   frekansı   aşağıdakilerden   hangisi ya da   hangilerine   bağlıdır?

I. Cinsine

II.Uzunluğuna

III.Kalınlığına                               

a)Ib)II,IIIc)I,II,III  d)I,III

7)Güneş  ışığının  tüm   renklerini  yansıtan   cisim   hangi   renkte  görülür?

a)Sarı          b)Kırmızı            c) Beyaz          d)Siyah 

8)Aşağıdakilerden   hangisi    ısı    enerjisinin     maddeler   üzerindeki  etkilerinden  değildir?                                                                               

a)Maddelerin  kütlesini   değiştirir.              b)Maddelerin  yanmasını   sağlar.

c)Maddelerin  fiziksel  durumlarını   değiştirir.    d)Maddelerin    sıcaklığını   artırır.

9)I.Sıvının  miktarı

II.Isı   miktarı

III.Açık hava basıncı.

Yukarıdakilerden  hangilerinin  değişmesi  sıvının   kaynama   sıcaklığını   etkiler?

a)I  ve   II            b)Yalnız  II             c)Yalnız  III             d)I ve III

 

10)Bir  odanın   içinde yanan  sobanın   odayı   ısıtması   hangi   yolla   gerçekleşir?

a)İletimle       b)Madde  akımıyla            c)Işımayla            d)Yansımayla

CEVAPLARI: 1-C     2-A    3-A    4-B    5-D    6-C    7-C      8-A   9-A 10-B

5.Sınıf, Fen, ve, Teknoloji, Çalışma, Kitabı Cevapları

 


Add comment


Security code
Refresh

   
   
Custom Search
   

Tüm hakları saklıdır. Site Adı Açıkca  belirtilerek , ve yazıya link verilerek  alıntı yapılabilir. Yazının izinsiz yada link verilmeksizin kopyalanması durumunda hukuki işlem yapılacaktır. Detaylı Bilgi için Kullanım ve Gizlilik Sözleşmesine Bakınız.Telif Hakkı olan mataryel bildirliği an yayından kaldırılacaktır.

                                     Copyright © 2012 calisma-kitabi.com

 

 

© calisma-kitabi.com