Sayfamızı Beğenin  

   
   
   

7. SİNİF FEN VE TEKNOLOJİ DUYU ORGANLARİ TEST

Kullanıcı Değerlemesi:  / 2
Kötüİyi 
Detaylar

 

1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Burun boşluğu doğrudan soluk borusuna açılır

B) Soğuk hava nemli zardaki kılcal kan damarlarıyla ısıtılır

C) Burun boşluğunun üzeri nemli zarla kaplıdır.

D) Burun boşluğu kıkırdak bölme ile ikiye ayrılır.

 

2.Aşağıdakilerden hangisi derinin görevi değildir?

A) Solunuma yardımcı olmak

B) Boşaltıma yardımcı olmak

C) Uzaklığı algılamak

D) Vücuda desteklik vermek

 

3.

I.      Derinin dış yüzeyi gözeneklidir.

II.     Derinin dış yüzeyi kıvrımlıdır.

III.    Üstü ölü tabaka ile kaplıdır.

IV.   Derinin alt ve üst tabakasında yağ dokusu yoktur.

Yukarıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

A) I,II                                              B) I,II,III

C) II,III,IV                                       D) I,III,IV

 

4.Derinin üstündeki ölü tabaka nasıl oluşur?

A) Üst deri hücrelerinden

B) Alt tabakadaki yağ hücrelerinden

C) Derideki inorganik maddelerden

D) Bağ doku hücrelerinden

 

5. Aşağıdakilerden hangisi altderi için doğru değildir?

A) Duyu hücreleri bulunur

B) Kan damarları bulunur

C) Korti organı vardır

D) Ter bezleri vardır

 

6. Aşağıdakilerden hangisi dile ait bilgilerden değildir?

A) Tat alma organıdır.

B) Yüzeyi pürüzsüzdür.

C) Kaslardan yapılmıştır.

D) Tat alma cisimcikleri vardır.

 

7. Dilin en uç kısmı ile hangi tadı alırız?

A) Ekşi                                          B) Tuzlu

C) Acı                                            D) Tatlı

 

8.Dilin ucu kuru olunca cisimlerin tadını alamamamızın sebebi hangisidir?

A) Sinir uçları yıprandığı için

B) Kaslar kasıldığı için

C) Cisimler tükürük sıvısında çözünmedikleri için

D) Duyu hücreleri hissizleştiği için

 

9.

I.      Dilin ucu -Tatlı

II.     Orta kenarla- Tuzlu

III.    Arka - Ekşi

IV.   Arka kenarlar- Acı

Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

A) I - III                                           B) I – II

C) I - II - III                                     D) I - II - III - IV

 

10. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Koku algılaması olmaz ise tat alamayız.

B) Besinlerin tadı yalnız dil ile alınmaz.

C) Tat tomurcukları tek tada duyarlıdır.

D) Dört temel tat şekli vardır.

 

11.Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) İnsanın kokuya karşı duyarlılığı çok iyi gelişmiştir.

B) insanda 10 milyon koku alma hücresi vardır. 

C) koku alıcıları (bilgi yelpazesi.net) sürekli çalışır.

D) Burun boşluğunun üst kısmında koku alıcıları bulunur.

 

12. 

I.      Derinin dış yüzeyi gözeneklidir.

II.     Derinin dış yüzeyi kıvrımlıdır.

III.    Üstü ölü tabaka ile kaplıdır.

IV.   Derinin alt ve üst tabakasında yağ dokusu yoktur.

Yukarıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

A) I,II                                              B) I,II,III

C) II,III,IV                                       D) I,III,IV

 

13.Derinin üstündeki ölü tabaka nasıl oluşur?

A) Üst deri hücrelerinden

B) Alt tabakadaki yağ hücrelerinden

C) Derideki inorganik maddelerden

D) Bağ doku hücrelerinden

 

14. Aşağıdakilerden hangisi altderi için doğru değildir?

A) Duyu hücreleri bulunur

B) Kan damarları bulunur

C) Korti organı vardır

D) Ter bezleri vardır

 

15.Aşağıdakilerden hangisi derinin görevi değildir?

A) Solunuma yardımcı olmak

B) Boşaltıma yardımcı olmak

C) Uzaklığı algılamak

D) Vücuda desteklik vermek

 

16.Deriye renk veren hücreler hangi tabakada bulunur?

A) Yağ tabakasında

B) Korun tabakasında

C) Alt deride

D) Malpiği tabakasında

 

17.

I.      Kıl kökleri         

II.     Yağ bezleri     

III.    Ter bezleri

Aşağıdakilerden hangileri alt deride yer alır?

A) Yalnız I                                     B) I – II  

C) II – III                                        D) I – II – III

 

18.Aşağıdakilerden hangisi derimizin görevlerinden değildir?

A) Basınç ve sıcaklık duyularını almak.

B) Beynin verdiği emirleri kaslara iletmek. 

C) Vücut sıcaklığını ayarlamada rol almak.

D) Solunuma yardımcı olmak

 

19. Dilde tat alma tomurcukları belirli yerde toplanmıştır.  

Bunlarla verilenlerden hangisi yanlıştır?

 A) Tatlı – Dilin ucunda        

 B) Acı – Dilin arkasında

 C) Ekşi – Dilin kenarında        

 D) Tuzlu – Dilin ortasında

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1. A     2. C     3. B     4. A

 

5. C     6-B     7-D     8-C     9-B     10-D

 

11-C     12-D     13-B     14-C     15-C     16-A     17-C     18-B     19-D


Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

   
   
Custom Search
   

Tüm hakları saklıdır. Site Adı Açıkca  belirtilerek , ve yazıya link verilerek  alıntı yapılabilir. Yazının izinsiz yada link verilmeksizin kopyalanması durumunda hukuki işlem yapılacaktır. Detaylı Bilgi için Kullanım ve Gizlilik Sözleşmesine Bakınız.Telif Hakkı olan mataryel bildirliği an yayından kaldırılacaktır.

                                     Copyright © 2012 calisma-kitabi.com

 

 

© calisma-kitabi.com